Spanielsky vtacik s knedlou

Vyborne na nedelny obed.

                                                                              Spanielsky vtacik s knedlou

Ingrediencie

hovadzie maso nakrajane na platky (8ks)

olej

sol, korenie

horcica

platky anglickej slaniny

2 vajcia uvarene na tvrdo, prekrojene na stvrtiny

2 mrkvy, nakrajane na polovice (po dlzke)

sterilizovane uhorky

2 PL muka

2 Bobkove listy

1 hovadzi bujon

mozete pridat aj hriby

Postup:

Vsetko si pripravime: uvarene vajcia nakrajame na stvrtky, mrkvu  po dlzke na polovice a tak isto uhorky. Podla toho kolko platkov masa budete mat.

Nakrajane maso vyklepeme, osolime a okorenime, potrieme horcicou a na kazdy platok polozime platok slaniny. Na jednom konci ulozime stvrtku vajicka polku mrkvy a polku uhorky. Zvinieme a zaistime sparadlom alebo nitou. V hrnci na troske oleja opecieme rolky, na vacsom ohni, zo vsetkych stran. Maso vyberieme a do vypeku vlejeme troska vody. Pridame hovadzi bujon a vratime maso do hrnca. Podlejeme vodou aby boli zavitky zaliate aspon do polovice. Pridame 2 Bobkove listy a dusime aspon 1 hodinu. Ked je maso makke, vyberieme ho a pomalicky zahustujeme omacku mukou. Dobre premiesame, vratime maso spat do omacky a este na miernom ohni prevarime. Ja som mala hriby tak som ich tam supla ku koncu podusit na 30 minut. Podavame s knedlou, alebo tarhonou alebo ryzou. Nezabudnite vytiahnut sparadla …

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s